Секции

28 March 2024 23:32

Още един нов случай на коронавирус в Розино

Установен е още случай на коронавирус в Розино. Положителна проба за инфекцията е дал мъж, който е собственик на магазин. Не е ясно как се е заразил. Той е на домашно лечение. Под карантина са поставени и още 8 човека от близките му.

Така от началото на ковид инфекцията у нас досега в община Карлово случаите са 10, като два от тях за в Розино.

Към днешна дата общият брой на пациентите с COVID-19, жители на Пловдивска област, е 279. От тях в общините: Пловдив – 147, Кричим – 19, Хисар – 2, Родопи – 42, Стамболийски – 14, Калояново – 1, Перущица – 17, Раковски – 6, Марица - 4, Асеновград – 9, Брезово – 1, Куклен – 3, Садово – 4.

„Ситуацията е динамична. Следим внимателно как се развива в областта и сме в непрекъсната връзка с РЗИ и МВР. Следим внимателно и указанията от НОЩ и Здравното министерство. Важното е всички да продължим да спазваме мерките и да бъдем отговорни“, коментира последните данни на РЗИ областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева.

Случаите от днес са 5 и всички са на домашно лечение към момента.

От тях в Пловдив са 2 – мъж на 19 години, посетител в дискотека „Сикретс“ .Вторият е полицай на 42 години, изследват се контактните му лица .

Останалите 3-ма са в областта – 1 от община Асеновград -военен, от община Кричим-жена на 80 години и 1 мъж от община Марица.

Има един починал пациент – мъж на 47 години от Костиево. Това е пасторът, който близо две седмици беше интубиран.

Относно установения случай на надзирател в затвора в Пловдив от Щаба съобщават, че са предприети всички мерки и предписания на здравните власти. Надзирателят е на домашно лечение.

Към днешна дата оздравелите пациенти са 103, а на домашно лечение са 123.

Към момента са хоспитализирани 46 лица, един пациент е интубиран.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Успехът не е ключът към щастието. Щастието е ключа към успеха. Ако обичаш това, което правиш, ще бъдеш успешен.


Алберт Швайцер