Секции

29 March 2024 17:41

Спецполицейска акция вкара 4-ма в ареста

Четирима души са задържани в ареста за срок до 24 часа след проведена специализирана акция на карловската полиция по линия на противодействие на битовата престъпност на територията на село Христо Даново, съобщават от ОДМВР-Пловдив.

30-годишен сопотненец е задържан за притежание на наркотици, след като при личен обиск от него е иззет 13,711 гр. амфетамин. Образувани са бързи производства притежание на незаконен тютюн и пълнене на цигари, както и безакцизен алкохол. Арестуван е и водач на превозно средство с фалшива книжа, издадена от Гърция. Започната е и рредварителна проверка с оглед събиране на достатъчно данни за престъпление по чл. 234 от НК срещу лице, в дома на което е открит безакцизен тютюн.

Още 181 превозни средства, 282 лица, повече от 15 частни имота, 6 търговски обекта и една автоморга са проверени по време на специализираната полицейска акция..

В Районното в Карлово са доведени 15 лица. Заедно с представители на НАП, БАБХ и РИОСВ са съставени 6 акта за установяване на различни нарушения свързани с неспазване на санитарно-хигиенни изисквания, несъответствия на намерени касови наличности и реални обороти, както и за функциониране на автоморга, която работи без необходимото за това разрешително. По Закона за движение по пътищата са съставени 20 акта за установяване на административно нарушение и 29 фиша, а по Закона за българските лични документи са констатирани 35 нарушения, за които са връчени и съответните актове.

/Снимка: интернет/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче