Секции

25 April 2024 12:52

Ананиев: При 200 болни на ден ще се мисли за връщане на част от мерките

Ако броят заболели от коронавирус надмина 200 и тази тенденция продължи няколко дни ще се мисли за връщане на част от мерките.Това каза в отговор на въпрос на Телевизия Европа министърът на здравеопазването Кирил Ананиев .

Здравният министър уточни, че засега не се предвиждат нови мерки, но това не означавало, че процесът на развитие на заразата не се наблюдава.

„Ако наистина ескалира, ние сме готови във всеки един момент да вземем необходимите мерки. Просто трябва да спазваме дисциплината и дистанцията, както и да носим маски”, призова Ананиев.

14-дневната карантина за пристигащите от Великобритания, Португалия и Швеция остава, каза още министърът.

„Заповедта, с която ще определи пълният списъка с държави, от които няма да може да се влиза в страната и от които хората ще подлежат на 14-дневна карантина, още не е издадена, защото се водят разговори за реципрочни взаимоотношения със съответните страни от ЕС, трети страни и Шенгенското споразумение“, обясни Ананиев.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Задачата на живота не е в това да бъдеш на страната на мнозинството, а в това да живееш съгласно вътрешни, създадени от самия теб закони.


Марк Аврелий