Секции

20 April 2024 14:46

Чудо навръх Сретение Господне в храма на народния свещеник Стоян Божурин

Истинско чудо стана днес в храма на отец Стоян Божурин, когото мнозина наричат "народния свещеник". Това разкри самият той пред БЛИЦ и призна, че вижда в това още по-голямо знамение, защото днес Църквата отбелязва Сретение Господне.

Ето какво разказа пред БЛИЦ Милка Божурина, съпругата на свещеника:

"Още не можем да повярваме, много е вълнуващо. В храма дойде жена, която празнува на същия ден раждането на внучето си, помоли да отслужим служба. Донесе в кашон два гълъба. И точно в този момент, когато отецът се молеше, единият от гълъбите, чисто бял, се измъкна, полетя високо, направи кръг и кацна точно на разпятието, където също има малък дървен гълъб - символ на Светия дух.

Като кацна, все едно замръзна, никой не може да го изгони или да го махне. В продължение на два часа хората влизаха и го наблюдаваха, той не помръдна. Вярваме, че този гълъб ще донесе мир и благоденствие. Викнахме човека, който го отглежда, дойде, но гълъбът продължи да стои там и сега е в храма.

Вярващи влизаха и като видяха белия гълъб, се разплакаха. В храмовете се случват чудеса, но кой има очи да ги види, кой не, но това беше убедително. Поличба за добро, любов и мир!"/БЛИЦ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче