Секции

26 April 2024 12:36

Борисов: Не нови мерки срещу COVID-19, а самодисциплина

Ново затягане на мерките ще е пагубно за икономиката ни. Това посочи премиерът Бойко Борисов преди началото на редовното правителствено заседание. Той отново призова гражданите за самодисциплина, защото всеки сам трябва да осъзнае опасността от вируса.

„Лесно е да затваряме, трудно е да се научим да живеем, работим, почиваме в тази ситуация“, каза Борисов. По думите му, ако сега спре икономиката, то мерките 60/40, 80/20 не могат да продължат месеци наред при липса на доходи. „Тогава ще се разпадне държавността, когато няма пари за заплати, здравеопазване…“, обясни премиерът.

„Дали да отидеш на мач, бар, ресторант, театър е избор на всеки един човек. Знае за риска. Необходимо ли е със заповед отново да се затваря? Това влияе ли на психиката… Когато спреш на бензиностанцията, какво ти пречи да сложиш маската, дори да няма заповед“, попита той.

„В световен мащаб, много по-развити държави от нас, продължават да се лутат и няма решение, което да можем да изпълним всички заедно. Ние считаме, че като развита демокрация, хората могат, когато са добре информирани по темата, да се справят“, каза премиерът.

Кризата ще настъпи в края на тази и началото на следващата година, предупреди отново премиерът.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Да обясняваш на някого какво означава даден символ е като да му казваш как трябва да го кара да се чувства музиката.


Дан Браун