Секции

26 April 2024 11:56

Четири са новорегистрираните случаи на коронавирус в община Карлово

4 са новите случаи на коронавирус инфекцията в община Карлово. Единият е на надзирател от пловдивския затвор, който е на домашно лечение, другите три са на 2 жени на 20 и 55 години и 7-годишно дете, които не са хоспитализирани.

От днешните случаи, обявени в Националната система, голям брой са свързани с посещението на футболния мач ЦСКА – Локомотив Пловдив, абитуриентските балове и последващи посещения в барове и дискотеки, военното поделение в Асеновград, надзиратели в пловдивския затвор, а останалите са единични случаи, които в момента се проучват.

5-ма са диагностицираните с COVID-19 от поделението в Асеновград – 3 жени и 2 мъже, всички са на домашно лечение.

Днес в системата вече са регистрирани и 4-та футболисти на Локомотив Пловдив (за които вчера бе съобщено от клуба), също така, отбелязан в системата е и далият положителна проба домакин на отбора. Всички са на домашно лечение.

6 от случаите имат обща връзка с това, че са били и на футболната среща за финала на купата, а след това са празнували в бар „Сикретс“ или „Бушидо“. Те са на различна възраст, предимно млади хора, мъже и жени, всички са в дома си под наблюдение.

От новорегистрираните, отново има празнували абитуриентски бал – 5-ма, като след това всички те са продължили да празнуват в нощни заведения – отново „Бушидо“, „Сикретс“, но и двама от тях съобщават, че са посетили дискотека „Премиер“. От РЗИ са дадени необходимите предписания и се извършват епидемиологични проучвания.

От пловдивския затвор с положителни проби са и двама надзиратели на домашно лечение, както бе съобщено вече единият е жител на Община Карлово, а другият на община Марица.

Сред случаите има нов положителен от Перущица – жена на 42 години евангелистка. Тя е на домашно лечение.

В община Родопи новите случаи са 3, които са на домашно лечение.

Сред днешните случаи има 3-ма хоспитализирани – мъж на 32години от община Марица, мъж на 56 години от Пловдив и мъж на 49 от община Кричим.

За съжаление имаме починал пациент от коронавирус – жена на 76 години от община Стамболийски, която е имала няколко придружаващи заболявания.

Общите случаи за област Пловдив са 381, на домашно лечение са 217 лица, оздравелите са 107.

/Снимка: интернет/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Бъди мярка за качество. Някои хора не са свикнали със среда, в която съвършенството е стандарт.


Стив Джобс