Секции

26 April 2024 16:50

Борисов: Президентът ръководи НСО, видях режисирани сценарии на „Росенец“

НСО е единствената служба, за която не отговарям аз. Тя е пряка отговорност на президента Румен Радев. Така премиерът Бойко Борисов коментира събитията от последните дни, свързани със службата за охрана на плаж „Росенец“. По думите му целта е да се създаде гражданско и етническо напрежение.

„Видимо публични лица, Христо Иванов, дебаркира с провокативна цел, носи знаме. Видно, отива там с цел. Не го виня, вяска партия ползва ситуацията по начин, който намери за добре. Отива там със своята цел. Как бива посрещнат? Събитието е на 200 метра от имота, където се предполага, че е ВИП-а, който те пазят.

И продължи:“ Аз виждам артисти. Единият го бута, бута към водата и го оставя. Да стъпи във водата и го пусна обратно. Върхът на възмущението ми – взима и хвърля знамето. Като през цялото време виждат, че ги снимат. Това няма да остане скрито. И тези, охранители, правят всичко възможно това да е автентично. Свършва сценката, прибират се и отиват да подкрепят Мая Манолова, Корнелия Нинова, Румен Петков. Какво прави Христо Иванов да протестира, като казва, че ще държи Борисов отговорен. За кое?

Министър-председателят сравни случая на „Росенец“ с протеста на медицинските сестри, които се барикадираха в Партийния дом през март. Тогава обаче сценарият бил неуспешен. Премиерът коментира и протеста в центъра на София в четвъртък. Целта на атаките от страна на опонентите му, според Борисов са да се попречи на страната ни да влезе в чакалнята на еврозоната.

„Питам дали има десен човек, който да не знае какво значи да влезеш в европейския банков съюз, да участваш на Европа на първа скорост. Сиреч, всички останали – Мая, Румен, Корнелия, Божков, Радев- те са ясни. Защо дясномислещите хора не излязоха, да мине днес и утре? Защо влязоха в този сценарии? Видно – сценарии, а когато има сценарии, има сценаристи. И те снощи се показаха кои са. А причината е тази, която казах, допълни премиерът.

Министър-председателят бе категоричен, че никога не е посещавал „нито летните, нито зимните сараи на Ахмед Доган“, имало обаче политически лидери които са ходили там,но го крият.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче