Секции

25 April 2024 09:38

От 16 юли стартират тържествата, посветени на празника на Карлово и 183 години от рождението на Васил Левски

Карлово ще отбележи с тържествена програма празника на града и 183 години от рождението на Васил Левски. Организатор е Община Карлово със съдействието на НМ“Васил Левски“, Комитет „Васил Левски“-Карлово, Фондация „Васил Левски“, НЧ“Васил Левски-1861г.“-Карлово, 61-ва Стрямска механизирана бригада, Военен клуб – Карлово, СУ“Васил Левски“ и Общинска организация „Васил Левски“ на СОСЗР-Карлово. Честванията са под патронажа на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Началото на тържествата поставя на 16 юли от 20 часа в Лятното кино постановката „Великденско вино“ на театър „Елена Снежина“.

На 17 юли от 16 часа във Военен клуб карловското запасно подофицерство ще чества 110 години с името на Левски. От 20 часа в Лятното кино е концертът на Военния духов оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада. След него от 20:30 часа ще се състои церемонията по връчване на наградата на Карлово, а от 21 часа е спектакълът на ансамбъл „Българе“.

Кулминацията на тържествата е на 18 юли. Тържествената Света литургия ще започне в 9 часа в църквата „Свети Николай“. Поднасяне на венци и цветя на гроба на майката на Апостола на свободата Гина Кунчева е от 10 часа. От 10:10 часа на площад " Васил Левски " ще се състои тържественият ритуал по издигане знамената на Република България и Карлово и ще бъде отслужен молебен за благоденствието на града и жителите му. След което ще бъдат посрещнати участниците в Националния туристически поход „По стъпките на Васил Левски“.

От 11:30 часа в родната къща музей на Апостола на свободата ще бъдат връчени наградите на Фондация „Васил Левски“ и Комитет „Васил Левски“ и на участниците в международния студентски конкурс“Васил Левски-диалози във времето, диалози с времето“. В програмата е включен и литературен салон.

Футболният турнир е от 14 часа на стадион „Васил Левски“.

Знамето на Карловския революционен комитет ще бъде изнесено в 20:20 часа от НМ“Васил Левски“, а от 21 часа е тържественият митинг-заря на площад „Васил Левски“.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Съкровищата излизат на повърхността на земята, благодарение на поройните дъждове, но същото това прииждане на водата отново ги заравя в земята.


Паулу Коелю