Секции

11 August 2020 12:42

Почетен тридневен караул за Апостола на свободата организираха по традиция местните воеводи

За четвърта поредна година ВМРО - Карлово реализира инициативата „Цвете за Апостола“. Тя се проведе в края на миналата седмица във връзка с предстоящата годишнина от рождението на Васил Левски и се изразява в тридневен почетен караул с четнически униформи, както и организирано поднасяне на цветя пред паметника на Апостола в Карлово.

Целта е не само да се отбележи светлата дата по подобаващ за жителите и гостите на града начин, но и да се стимулира патриотичното възпитание на децата от най-ранна възраст.

Тази година инициативата беше съобразена с противоепидемичните мерки в страната. Поднасянето на цветя ставаше индивидуално.

Интерес към лъвския скок, който е също част от инициативата, но не беше плануван за тази година, проявиха група деца, които показаха и отлични познания за живота и делото на Васил Иванов Кунчев. Младите наследници на Апостола демонстрираха голям ентусиазъм и висок спортен дух.

/Източник информация и снимка: ВМРО/

Днес Ви питаме:

Ще почивате ли през лятото на родното Черноморие?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Ако си построил замъци във въздуха, не означава, че си работил напразно; те са точно там, където трябва да бъдат, просто изгради основи под тях.


Хенри Дейвид Торо