Секции

28 March 2024 14:00

Кабинетът запазва стабилност и остава до края на мандата

Няколко решения взехме. Коалицията запазва своята стабилност и в този състав ще продължи управлението на държавата до завършването на мандата. Това каза Валери Симеонов след коалиционния съвет на ГЕРБ-ОП, предаде репортер на БГНЕС.

Ще обсъдим вота на недоверие. Ще се занимаем с промени в състава на кабинета след преодоляването на вота на недоверие в НС, добави Симеонов.

Консолидирани сме за отхвърляне на вота, след това ще обсъждаме кадрови промени, и евентуално приемане и искане на оставки, добави Симеонов.

Вотът няма да мине, но промени ще има, каза Красимир Каракачанов.

Премиерът Борисов каза от своя страна: Движим се по правила. Депозирани са при мен оставките на министри. Изслушахме ги, те свършиха значими за държавата неща. Горанов – България е пример за финансова стабилност, влязохме в чакалнята, в Банковия съюз и сме в първата тройка на държавата с най-добри финанси. Вътрешният министър положи огромни усилия, разкрити са убийства и т.н. полагат се огромни усилия за опазване на обществения ред. Стана ясно по какви сценарии се развиват провокациите на протеста, заяви Борисов.

Караниколов способства за повишаване на вътрешния продукт, рекорден ръст на инвестиции и на БВП и всичко това с добре подбрана тактика. В момента се прави евтина политика, смята Борисов. Той подчерта, че ще мобилизират партиите в коалицията за преодоляване на вота.

Най-гротескното е, че партия като БСП може да иска вот на недоверие и като им видях мотивите, те са изсмукани от пръстите. Идват тежки времена и месеци. Сега едни хора са недоволни от едно, други от друго – но като гледам лицата от протеста, познавам ги всичките. Не си представям държавата да се управлява от такива хора, тя ще катастрофира моментално, защото те са управлявали, вече сме ги видели, подчерта Борисов. Не е по силите на една партия или коалиция да преведат държавата през това бурно море, което предстои, убеден е премиерът. Трябва консолидация на цялата нация. Разделение да има в тази криза, повярвайте ми… служебно правителство – абсурд. Този президент незрял или фигурант, на който Шиши му реди кабинета, защо нямаше протест за това?, Христо Иванов да каже как Шиши реди на Радев правителството, а излезе и сочи моите министри, каза Борисов. Защо нямаше протест как Шиши нареди кабинета на Радев? Не чух от Христо Иванов. Не си ли зададохте този въпрос? върнете се назад и вижте кабинетите, посочи Борисов.

Той заяви още, че ще направят огромен ремонт на кабинета. Трябва да мислим какво ще правим през ноември, декември, януари, февруари. В чии ръце ще гръмне кризата няма значение – ще пострада народът и огромни маси. Казвам го с цялата си любов към хората, към държавата, заяви Борисов. Вчера ми се обади Първанов президентът. Видяхте как мафията иска да управлява държавата със SMS-и и с какви лостове.

Министрите, на които съм поискал оставките не са лоши, а са сочени с пръст. Коалицията си има своето мнозинство в парламента, това ще се докаже. И ако искат и опозиционните партии трябва да кажат как виждат минаването през тази икономическа и медицинска криза. Христов Иванов да каже с кого ще управлява или пак върши само черната работа на БСП и ДПС, и да очернят ГЕРБ и ОП. Радев ясно посочи, виновен е ГЕРБ – днес нямат ли интерес да пият кафе, да се къпят, да се покажат, медийни акции, добави Борисов. Отивам да върша работа, поясни още премиерът.

/Източник информация и снимка: БГНЕС/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче