Секции

07 May 2024 07:39

Отбелязаха 110 години от създаването на Съюза на запасните подофицери

На юли в навечерието на отбелязването на 183 години от рождението на най-великия българин – Апостола на българската свобода Васил Левски, във Военен клуб – Карлово се проведе паметна вечер, посветена на 110-годишнината от създаването на Съюза на запасните подофицери в България и в Карловския регион, която започна с концертна програма на военния духов оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада.

На мероприятието, организирано от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, присъстваха народените представители Веска Ненчева и Данка Люртова, Заместник-кметът на Община Карлово Антон Минев, председателят на Общински съвет Карлово Доньо Тодоров, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков, началникът на военно формирование 22 680 – Карлово подполковник Димитър Мерудийски, бригаден генерал от запаса Янко Янев, военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада, офицери и сержанти от запаса.

По повод годишнината бяха връчени почетни грамоти за активна служба в Българската армия, проявено родолюбие и патриотизъм на старшини и сержанти от 61-ва механизирана бригада. Удостоени с грамоти бяха и сержанти от запасното войнство.

По време на тържественото честване командирът на 61 механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков по предложение на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва беше удостоен за Почетен член на Съюза.

Във връзка с мероприятието се състоя и фотоизложба на тема „Пехотните полкове от Карловския регион във войните за национално освобождение и обединение на България”.

/Снимки: 61-ва СМБ/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Цялата истина минава през три етапа. Първо, смятана е за абсурд. Второ, тя е насила спирана. Трето, тя е приемана за очевидност.


Шопенхауер