Секции

05 May 2024 18:57

35 души са с COVID-19 в Карловско, а в областта общо са 673

С новите 50 случая за днес, общата бройка на заразените в област Пловдив с COVID-19 е 673.

Статистика по общини е: Пловдив – 416, Карлово – 35, Кричим – 22, Хисаря – 6, Родопи – 62, Стамболийски – 17, Калояново – 5, Перущица – 23, Раковски – 11, Марица - 16, Асеновград – 31, Брезово – 2, Куклен – 7, Садово – 7, Първомай – 2, Съединение – 7, Сопот - 4.

„Ситуацията се усложнява, расте броят на заразените в областта. Моля, за повече внимание, нека да се спазват мерките –да се носят маски, да се пази социална дистанция и да се избягват струпванията на много хора, призова областният управител и председател на Областен кризисен щаб Дани Каназирева.

Най-много са от гр. Пловдив, като разпространението на заразата е дифузно. Предвид голямата бройка за деня все още продължава проучването на отделни случаи.

По данни на РЗИ сред новорегистрираните повече положителни проби имаме в Община Карлово- в с. Куртово 6 случая, които са контактни от семейния кръг на обявена вече положителна на COVID-19 жена. Всички те са на домашно лечение. Припомняме, че жената работи във ВМЗ Сопот, като до момента няма други положителни проби на изследваните й контактни колеги. Тестването обаче в завода продължава.

В Община Карлово има още 3 случая, които са също от семейния кръг на установен вече положителен случай. Предприети са всички мерки.

Вътрешното отделение на болницата МБАЛ „Д-р Киро Попов“ в гр. Карлово е затворено за 24 часа за дезинфекция поради установен случай на коронавирус на пациентка, която е била приета на лечение с друга диагноза. Направени са тестове на контактните лица. Пациентката е преместена в COVID отделение. РЗИ е издала необходимите предписания.

Останалите случаи са пръснати по един в общините от цялата област. По-голяма бройка регистрирани са: 6 в Община Съединение – в града и селата Неделино и Царимир, 3 в Община Марица – с. Царацово, с. Скутаре, с. Маноле и 2 в Община Сопот. И тук здравните власти издирват контактни и проследяват пътя на заразяване.

Установен е случай на семейство – мъж и жена от Пловдив, които са се завърнали от Гърция и са дали положителни резултати за коронавирус. Те са под карантина в дома си.

Имаме и нови 4 регистрирани медицински лица – 2-ма лекари и 2 медицински сестри. Те са на домашна изолация и лечение.

7 са хоспитализираните и с тях общата бройка на лекуваните в болниците е 88, 2-ма са интубирани. Свободните легла в отделенията за COVID-19 в болниците са 115 и 28 за интензивно лечение. Оздравелите пациенти вече са 147, като 18 от тях са за последното денонощие. На домашно лечение са 383-ма.

През изтеклите 24 часа има 2-ма починали. Мъж на 94 години с множество придружаващи заболявания и жена на 55г. със сърдечни проблеми, затлъстяване и ревматологично заболяване. Областният медицински щаб изказва съболезнования на близките.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче