Секции

15 August 2020 07:51

9 души са с COVID - 19 във ВМЗ, 36 са в община Карлово

Към днешна дата общият брой на пациентите с COVID-19, жители на пловдивска област, е 703. От тях в общините: Пловдив – 439, Карлово – 36, Кричим – 22, Хисаря – 6, Родопи – 63, Стамболийски – 18, Калояново – 5, Перущица – 23, Раковски – 11, Марица - 17, Асеновград – 32, Брезово – 2, Куклен – 7, Садово – 7, Първомай – 2, Съединение – 8, Сопот - 5.

Оздравелите пациенти са 158, като през последните 24 часа са 11. На домашно лечение са 427. Има един починал пациент – жена на 66г. с придружаващи заболявания - диабет и високо кръвно налягане.

Към момента са хоспитализирани 92 лица – 4 са сред днешните случаи. Това са 3-ма мъже на 28г., 35г. и 46г. и жена на 71г. Състоянието им е задоволително.

В хода на епидемиологичното проучване до момента са установени общо 9 случая от ВМЗ Сопот. Това са вече съобщените две служителки /от контрола на един от цеховете/ и 7 контактни с тях. Една жена е хоспитализирана, останалите са на домашно лечение. 4-ма са от един семеен кръг, а другите 5-ма са техни контактни лица. Повечето са от село Куртово, има от Карлово и от Сопот. Предприети са всички мерки от страна на ръководството на завода за извършване на дезинфекция и тестване на работниците – една част от тях в момента са в отпуска.

Сред новорегистрираните към днешна дата има дете на 10г. от Община Родопи, контактно на баба си. То е на лечение в дома си. Най-възрастният пациент за последното денонощие е на 80г. от гр. Пловдив, който също е под домашна карантина.

Диагностицирани са 3-ма служители, работещи в склад за медицински изделия. Те са се изследвали по собствено желание. Сред контактните им лица и колеги няма други положителни. И сред тях няма хоспитализирани.

През изтеклото денонощие няма нови регистрирани медицински лица. Относно обявените от вчера 4 случая, от РЗИ уточниха, че единият от лекарите работи в ДКЦ-1, а другият лекар и двете медицински сестри са от УМБАЛ „Св. Георги“. Връчени са предписания и са предприети необходимите мерки в здравните заведения.

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Живеем с мисълта, че не можем да направим куп неща, просто защото някога, преди много време, като малки, сме опитали и не сме успели.


Хорхе Букай