Секции

15 August 2020 08:41

Кметският наместник на Куртово е нарушил карантината си за COVID-19 и отива на съд

Кметският наместник на Куртово е нарушил задължителната карантина за Ковид-19. По случая Районната прокуратура в Карлово е образувала досъдебно производство. Преди дни той бе изследван като контактен на съпругата му, която се лекува в Инфекциозното отделение на карловската болница от коронавирус инфекцията. Тя работи като контрола във ВМЗ и от миналия понеделник не е на работа. Направила си е PCR тест заради предстоящо пътуване в Гърция и така е установена положителната проба.

Освен нея в хода на епидемиологичното проучване до момента бяха установени още 8 случая от ВМЗ Сопот - на още една служителка, която също работи като контрола на един от цеховете, и 7 контактни с тях. 4-ма са от един семеен кръг, а другите 5-ма са техни контактни лица. Повечето са от село Куртово, има от Карлово и от Сопот.

От местната управа стана ясно, че ще бъдат тествани и контактни лица на кметския наместник - негови колеги и общински съветници.

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Пожелай си нещо, което искаш много силно, затвори очи… и след това си помисли какво трябва да направиш, за да го постигнеш.