Секции

26 April 2024 11:43

Руският военноморски флот ще бъде оборудван със свръхзвукови ядрени оръжия

40 нови кораба ще получи военноморският флот на Русия. Това каза президентът на страната Владимир Путин, който присъства на тържествата по случай Деня на флота. Главните събития бяха в Санкт Петербург и Кронщат, като в тях се включиха над 50 кораба, катери и подводници, както и самолети и хеликоптери на морската авиация.

Руският военноморски флот ще бъде въоръжен със свръхзвукови ядрени оръжия и подводни ядрени дронове, които са във финална фаза на тестване. Това каза президентът на Руската федерация Владимир Путин на празника на военноморските сили в Санкт Петербург. Той не уточни кога флотът ще получи новите свръхмодерни оръжия. Путин, който твърди че не иска надпревара във въоръжаването, често говори за нова генерация ядрени оръжия, които могат да поразят почти всяка точка на земята. Някои западни експерти обаче подлагат на съмнение колко модерни са тези оръжия.

Владимир Путин – президент на Русия

Модернизацията на нашия флот е непрекъснат процес. Тази година той ще получи 40 съда от различен клас. Преди няколко дни трите главни корабостроителници започнаха строителството на още 6 кораба за далечните морета. Бойните способности на флота ще бъдат подсилени с представянето на свръхзвукови ударни ракетни системи.

Оръжията, сред които подводният ядрен дрон „Посейдон“, са проектирани да бъдат носени от подводници, а свръхзвуковата крилата ракета „Циркон“ може да бъде разполагана на кораби.

На парада по случай Деня на военноморския флот дефилираха над 250 бойни кораба и други плавателни съдове. Главното събитие бе в Санкт Петербург и Кронщат, като в него участваха 46 кораба, катери и подводници, а също самолети и хеликоптери на морската авиация и над 4000 военнослужещи – матроси и офицери.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче