Секции

15 August 2020 08:00

Канят на обществено обсъждане на местните данъци и такси в Сопот

Общината в Сопот кани гражданите на публично обсъждане за местните данъци и такси. В специално разпространето съобщение на фейсбук страницата на администрацията се казва:

„Като заговорим за данъци, всички ние сме на едно мнение - колкото по-ниски, толкова по-добре. Но това ли е правилната позиция, като се има предвид, че чрез данъците община Сопот финансира дейности като улично осветление, озеленяване и др. Ако данъците, представляват основния приход в нашето домакинство, дали искаме те да бъдат възможно най-ниски или искаме да бъдат възможно най-разумни и справедливи спрямо всички страни?“

От управата припомнят, че „по време на тежките месеци на епидемия от коронавирус заедно с ограничителните мерки община Сопот, както и почти всички общини в България, въведоха ограничителните мерки, но и такива, които да бъдат в подкрепа на хората, като замразяването на местни данъци и такси, в опит за облекчаване поне временно на бремето върху бизнеса и гражданите.

Това беше естествена реакция на местната власт в опит за ограничаване на икономическите щети, но в дългосрочен план тази мярка сама по себе си може да нанесе щета върху общинските бюджети.“

Общественото обсъждане ще се проведе на 29 юли, сряда, от 17:30 часа на площад "Иван Вазов“.

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Велики са тези, които разбират, че духовното е по-могъщо от каквато и да е материална сила, и, че мисълта управлява света.


Емерсън