Секции

19 April 2024 17:32

16 са вече случаите с COVID-19 във ВМЗ, работата в оръжейницата няма да се прекъсва

Организацията, създадена към момента във ВМЗ - Сопот, позволява извършването на непрекъснат производствен процес в условията на Ковид-19. Не се предвижда прекъсване на работата, не се отказва ползването на отпуск.

"Ръководството на ВМЗ уверява, че дружеството е подсигурено с необходимите договори и всички заедно ще преодолеем предизвикателството, породено от вируса Ковид-19"- това заяви в съобщение до медиите изпълнителният директор на ВМЗ д-р инж. Иван Гецов.

Той съобщи, че в периода 20-24 юли в оръжейницата са регистрирани две положителни проби за Ковид-19 – на служители от звено, осъществяващо контрол върху произведената продукция в един от цеховете. Ръководството незабавно предприема мерки и служителите са карантинирани. От направените тестове на контактни лица, положителни проби дават още осем човека от същото звено.

Към 28 юли има потвърдени случаи на вируса и в други структури на ВМЗ, общият брой е 16. Предприемат се адекватни мерки, карантиниране и събиране на информация за контактни лица. Всичко се извършва в тясно взаимодействие със съответните държавни органи, увери инж. Гецов.

/Снимка 2: интернет/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче