Секции

11 August 2020 12:23

Задържаха 6 човека при спецакция на Районното в Труд

При спецоперация срещу битовата престъпност на територията на РУ Труд са задържани петима мъже и една жена, съобщават от Пресцентъра на ОДМВР-Пловдив.

В хода на работата, свързана с обезпечаване на обществения ред, сигурност, безопасност на движението и противодействие на престъпността под прокурорско наблюдение са образувани две бързи и едно досъдебно производство, както и шест проверки.

От имот в село Царимир, обитаван от 56-годишен мъж са иззети близо 300 броя боеприпаси, като част от тях са незаконно притежавани. Служители на районното управление са извършили проверка в дома на друг 55-годишен жител на населеното място, където открили безакцизен тютюн. Тютюн и саморъчно свити цигари са открити и иззети и от жилищата на жена от село Труд и на 51-годишен жител на Строево. При обиск от къща в същото село служители на криминална полиция попаднали на 51- годишен иманяр, в имота на който открили старинни монети от различен тип, накити и иманярска карта.

Участие в акцията, проведена на територията на селата Царимир, Строево и Труд, са взели служители на районното управление, секторите „Специализирани полицейски сили“ и „Пътна полиция“ към ОДМВР Пловдив. Проверени са 107 лица и 74 моторни превозни средства. Съставени са 18 акта за установяване на административни нарушения и 14 фиша по Закона за движение по пътищата. 3 броя са актовете по Закона за българските лични документи и 6 броя са установените нарушения по Закона за гражданската регистрация.

/Снимки: МВР/

Днес Ви питаме:

Ще почивате ли през лятото на родното Черноморие?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче