Секции

19 April 2024 02:17

13-годишно дете от Калофер загуби живота си при нелеп инцидент

13-годишният Тошко Радулов е управлявал мотопеда на баща си по черен път в близост до „Бяла река“, подплашил кон и се удушил във въжето, с което животното е било вързано.

45-годишен мъж - горски стражар в ДГС Карлово, е подал в следобедните часове на вчерашния ден сигнал, че в близост до местността Бяла река- в землището на гр. Калофер, е открил безжизнено тяло на дете.

Момчето е било с мотоциклетистка каска на главата, а на около 200 метра от тялото му е намерен паднал мотопед "Априля".

Според разследващите става дума за нещастен случай, при който детето- неправоспособен водач, се е оплело във въжето, с което животното е било завързано за паша, и е паднало е от мотопеда. Конят се е подплашил, повлякъл е тялото му, а въжената примка около врата му е причинила неговата смърт.

Тодор е малкият син на Йонка и Лъчезар Радулови. Големият му брат учи в Германия. Майката му е директор на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ в Карлово, а бащата му притежава малка фирма за поставяне на дограми.

В хода на оперативно-издирвателните мероприятия и процесуално-следствени действия са установени и задържани собственикът на коня и бащата на детето, който е собственик на мотопеда.

Случаят е докладван на дежурен прокурор от РП - Карлово и с първото действие по разследването е започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 122 от НК.

/Снимка: интернет/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче