Секции

26 April 2024 14:26

Германия започна да тества за COVID-19 пристигащи пътници от високорискови страни

Летище Тегел в Берлин откри център за тестване за коронавирус за пристигащи от високорискови страни, определени като такива от института „Роберт Кох“. Тестовете ще бъдат задължителни, но безплатни. Пътниците трябва да се регистрират онлайн или на място, а резултатите от изследването ще им бъдат изпратени до 48 часа. По този начин Тегел последва примера на други германски летища – във Франкфурт, Дюселдорф и Мюнхен.

Другото берлинско летище – Шьонефелд – се очаква да отвори центрове за тестване на 30 юли.

Сабине Декверт – говорител на летище Тегел в Берлин

Тестовете на пътниците се извършват от здравни специалисти. Ние подкрепяме това. Отделили сме две помещения за първите доброволни тестове. Те са по-малки, затова на Терминал Д ще бъде оборудвано по-голямо помещение.

София Куек – жителка на Берлин

Пристигнах в събота от Съединените щати. От тогава съм вкъщи и се опитвах да си уредя тест, но не успях. Когато прочетох, че тук, на летището, има открит център за тестване, дойдох да си направя.

Броят на новите случаи на COVID-19 в Германия нарасна с близо 700 в сряда, което институтът за инфекциозни болести „Роберт Кох“ отдава на зачестилите близки контакти между хора на тържества и на работното място. С 206 000 потвърдени случая на коронавирус, но малко над 9000 починали, Германия иска да избегне втора вълна на заразата, която би върнала обратно карантината и блокирала икономиката.

Министърът на образованието и научните изследвания Аня Карличек предупреди обществеността да не очаква масово прилагане на ваксина преди средата на следващата година.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче