Секции

20 April 2024 16:11

В местността „Кадрафил“ отбелязаха 152 години от героичната гибел на Хаджи Димитър

Военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада почетоха с ритуал по полагане на венци и цветя 152 години от героичната гибел на видния български революционер Хаджи Димитър на гроба му в местността „Кадрафил” над брезовското село Свежен.

В знак на признателност и преклонение пред подвига на Хаджи Димитър на ритуала присъстваха г-н Христо Енков – кмет на община Брезово, народни представители, бригаден генерал Деян Дешков – командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, Иво Антонов – директор на дирекция „Социална политика и политика по военно-патриотично възпитание” в Министерството на отбраната, Николай Цветков – заместник-кмет на община Карлово, Галина Христева – кметски наместник на село Свежен, професор д-р Пламен Павлов от ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий", родолюбиви организации и граждани.

Представители на Българската православна църква отслужиха заупокойна молитва на гроба на героя.

С историческа възстановка на битката от старопланинския връх Бузлуджа, изпълнена от сдружение „Хайдути”, присъстващите се потопиха в съдбовните събития от последното сражение на Хаджи Димитър и неговите съратници.

/Снимки: 61-ва Стрямска механизирана бригада/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Тези, които са достатъчно луди да мислят, че могат да променят света, са тези, които го правят.


Стив Джобс