Секции

21 September 2020 21:19

Сигнализирайте за пълни контейнери чрез публична визуална карта на сайта на Община Карлово

От 1 юли 2020 година в град Карлово бе преустановено използването на индивидуалните кофи за битови отпадъци. На територията на града са разположени 543 контейнера, които се извозват всеки понеделник и петък. Съдовете в новите допълнителни точки, както и в старите, при които се забелязва препълване, се извозват по график допълнително и в сряда.

Служители от Община Карлово следят за периодичното почистване на поставените съдове, а в почивните дни – специално зоните, в които се генерира повече отпадък. Ако е необходимо, контейнерите в тези зони ще се почистват допълнително и в неделя. При неправомерно замърсяване, Община Карлово разчита на съдействието на гражданите.

За целта на официалната интернет страница на общината – www.karlovo.bg, е публикувана визуална карта на контейнерите, включваща номера на всеки съд и точното му местоположение: https://www.karlovo.bg/section-247-content.html.

Гражданите могат да подават сигнали за пълен контейнер, като в контактната форма посочат номера на контейнера, имената си и телефон за връзка. Сигнали могат да се подават в писмен или електронен вид в администрацията на община Карлово - на тел. 0335/ 546-88 и 0893/ 406-152, или на електронната поща за сигнали inspectorat@karlovo.bg.

В случай на недостиг на съдове може да се увеличи техният брой, както и да се променят точките и честотата за събиране.

Днес Ви питаме:

Приготвяте ли домашни консерви?

Благодарим Ви за гласуването

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Повечето хора са толкова субективни, че всъщност не се интересуват от нищо освен от самите себе си.


Шопенхауер