Секции

21 September 2020 23:07

На съд отива 53-годишен затворник за отглеждане на канабис в Старосел

Районна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо И.Р., на 53 г., за това, че от месец май 2019 г. до 29 юли 2019 г., в с. Старосел, обл. Пловдив, в нарушение на установени в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила, е отглеждал растения от рода на конопа – 32 броя растения канабис, с нетно тегло на отделената суха листна маса след изсушаване 603, 1 грама марихуана, на стойност 3 618 лева – престъпление по чл. 354в ал. 1 от Наказателния кодекс.

През 2019 г., обвиняемият И.Р. решил да отглежда канабис в двор в с. Старосел, обл. Пловдив. Имотът бил с висока ограда, която не позволявала видимост от улицата. Той засадил в двора 32 броя растения от рода на конопа – канабис /марихуана/. След това започнал да се грижи за тях, като всяка седмица по няколко пъти ги поливал и разкопавал около тях за премахване на треви и плевели. В резултат на полаганите от него грижи, за периода от месец май 2019 г. до 29 юли 2019 г. , растенията се развили и пораснали на височина около 2 метра. Те започнали да образуват съцветия. Обвиняемият ги снимал и с мобилния си телефон, докато ги отглеждал. На 29 юли 2019 г. бил извършен оглед в двора, където служители на МВР открили 32 броя растения канабис с богата листна маса и стадий на образуване на съцветия. Обвиняемият И.Р. е осъждан преди. Понастоящем се намира в затвора.

Днес Ви питаме:

Приготвяте ли домашни консерви?

Благодарим Ви за гласуването

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Доближиш едно добро до друго толкова плътно, че между тях да не остане ни най-малка междина – това наричам да се наслаждаваш на живота.


Марк Аврелий