Секции

20 April 2024 08:58

Бойко Борисов: Няма да бъда разединител, мога веднага да подам оставка

Съдбата на правителството ще се реши съвместно с коалиционните партньори на ГЕРБ от «Обединени патриоти». Премиерът Борисов отчете постигнатото до момента пред партийния актив и допусна вариант да се оттегли като министър-председател и стегне редиците на партията.

Решението за оставка на премиера Бойко Борисов зависи от коалиционните партньори. Това съобщи лидерът на ГЕРБ и министър-председател пред делегатите на Националната конференция на партията. Борисов каза и че ще предложи вариант на «Обединени патриоти», той да се оттегли като премиер, а правителството да продължи да работи.

Бойко Борисов, премиер и лидер на ГЕРБ:

«Не желая по никакъв начин държавата да бъде разединена, да бъда разединител. Ние имаме коалиционни партньори и коалиционно споразумение и под него сме се подписали, че трябва да си изкараме мандата. Поел съм ангажимент, иначе още днес щях да кажа датата, в която аз ще си подам оставката».

Преди това премиерът Борисов заяви, че не се страхува от служебно правителство на президента Румен Радев, но в ГЕРБ не вярват на Радев. При вариант служебно правителство, парламентът ще се разпусне и няма да може да се приеме актуализация на бюджета, няма да се приемат закони и нови мерки в подкрепа на хората и бизнеса.

Бойко Борисов, премиер и лидер на ГЕРБ:

«Наслагва се една тема, че нас ни е страх от служебно правителството. Точно обратното. Не искам да има напрежение. Аз не съм Радев да се радвам, когато хората се бият по улиците. Не съм Радев да се радвам, когато затварят кръстовища».

Освен отчет на постигнатото и построено до момента, Бойко Борисов призна и за грешки и заяви, че го чака много работа в партията.

Бойко Борисов, премиер и лидер на ГЕРБ:

«На места има деребеи и ако не се намеся лично да отида там, да чуя хората и да го променя, ние ще продължим да страдаме».

Лидерът на ГЕРБ призова съпартийците си да не поддават на провокации. По време на Националната конференция на ГЕРБ се стигна до сблъсъци, предизвикани от протестиращи пред сградата, където се провеждаше партийният форум.

Бойко Борисов, премиер и лидер на ГЕРБ:

«Много моля не отговаряйте на провокации. Те това целят. За това са пратени тук. Демократичните хора не ходят да плашат бебета и деца, а те това направиха пред къщата на Фандъкова, после дойдоха пред моята къща».

Премиерът Бойко Борисов подчерта, че с ДПС никога не може да направи коалиция, а допустимите партньори за ГЕРБ са «Обединени патриоти» и СДС.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче