Секции

21 September 2020 22:57

52 са вече пациентите с Ковид-19 в Карловско, а 10 са в Хисарско

46 оздравели срещу 35 новорегистрирани с COVID-19, сочи справката за област Пловдив от днес. Към момента 1049 са общо регистрираните, а преборилите коронавируса са 504. На домашно лечение са 402 с положителен резултат, а под карантина 587. Това съобщи по данни на РЗИ областният управител Дани Каназирева.

Отново най-много са регистрираните в гр. Пловдив -27. 3-ма са от Община Родопи. По 2-ма от общините Марица и Карлово и един от Асеновград.

Справка по общини е: Пловдив – 699, Карлово – 52, Кричим – 22, Хисаря – 10, Родопи – 79, Стамболийски – 21, Калояново – 7, Перущица – 23, Раковски – 11, Марица - 29, Асеновград – 50, Брезово – 2, Куклен – 9, Садово – 11, Първомай – 3, Съединение – 12, Сопот - 9.

Приетите в болница към днешна дата са 128, от тях потвърдени с COVID-19 са 114. Свободните легла в отделенията са 87, а за интензивно лечение – 33.

През последното денонощие има 3-ма хоспитализирани – мъже от гр. Пловдив на 84г., 60г. и 25г. Те са в задоволително състояние.

Сред новите случаи има санитарка от COVID отделението в МБАЛ „Св. Каридад“, която е на домашно лечение. Изследвани са всички нейни колеги, сред които няма положителни.

Най-младият пациент е момиче на 9г. от Община Родопи, контактно на майка си – на домашно лечение. Най-възрастният пациент е жена на 90г. от Община Карлово, която също е под карантина в дома си.

„През последната седмица виждаме, че се очертава положителна тенденция за увеличаване броят на излекуваните от сериозното заболяване. Все още, обаче не е малък и броят на новозаболелите, което отново показва, че трябва да се спазват мерките и всеки един от нас да бъде внимателен. В понеделник свиквам Медицинския щаб и подробно ще разгледаме ситуацията в Пловдив и областта, заболеваемостта, както и заетостта на легловата база в отделенията, определени за лечение на коронавирус.“ – поясни Каназирева.

Днес Ви питаме:

Приготвяте ли домашни консерви?

Благодарим Ви за гласуването

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Необходима е голяма наивност, за да вярваш, че с викове и вопли си в състояние да промениш собствената си съдба. Нея трябва да е приемеш такава, каквато ти се предлага, и да се въздържаш от всякакво многословие.


Киркекор