Секции

25 April 2024 09:13

Карловски военнослужещи участваха в сбор по водолазна подготовка

Военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада взеха участие в сбор по водолазна подготовка. Учението е на военнослужещите от инженерните водолазно-разузнавателни формирования от Сухопътните войски във военно формирование 54950 – Атия. Сборът се проведе във времето от 27 юли до 7 август.

Участието на карловските военни е в изпълнение на План за дейността на батальон за защита на силите от 61-ва Стрямска механизирана бригада за учебната 2020 година. Инженерните водолазно-разузнаватетелни отделения от състава на инженерна рота за бойна поддръжка се включиха в осъществяване на планираните работи на море.

В хода на занятията военнослужещите отработиха задачи по организация на водолазните спускания в различни условия, прокарване на пътна нишка и ходене по нея на различни дълбочини, практическо спускане и изплуване с въздушно-водолазно снаряжение.

Подготовката включваше още спускане от плаващо средство, подводни и инженерни работи, търсене на потънали предмети и аварирала техника и изпълнение на упражнения за сигурност под вода в присъствието на инструктор водолаз.

Водолазните дейности преминаха при строго спазване на мерките безпасност.

/Снимки: 61-ва Стрямска механизирана бригада/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче