Секции

23 April 2024 19:08

Протестиращите отново блокираха кръстовището при Ректората на Софийския университет

Кръстовището при Ректората на Софийския университет отново беше блокирано снощи от протестиращите срещу правителството и главния прокурор. След като сами се отказаха от блокадата на ключовата пътна артерия, демонстрантите я възстановиха и дори призоваха за нощна стража.

За първи път ключовото кръстовище беше спряно за движение от майките от инициативата „Системата ни убива“ на 1 август и беше освободено на 10-ти в знак на „добра воля“ . И така пътните блокадите в столицата отново станаха три – заедно с тази на Орлов мост и пред Министерския съвет.

Поради затворените кръстовища на Орлов мост и на бул.“Васил Левски“ и бул.“Цар Освободител“ са променени маршрутите на част от линиите на градския транспорт. Това са автобуси с номера 72, 76, 84, 94, 184, 204, 304 и 604 и на тролейбусни линии 1, 2, 4, 5, 7, 8 и 11.

Иначе 34-тия ден на недоволство премина спокойно. Сградата на правителството беше обстрелвана с домати и зелени топчета с боя.

Демонстрантите планират да започнат поетапни блокади и на институции. Те се заканиха и че в четвъртък ще се съберат на общонационален митинг. Възнамеряват да блокират и сградата на Народното събрание, където утре в 9 часа ще се проведе извънредно пленарно заседание.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче