Секции

25 September 2020 14:05

„Барометър“: Малка подкрепа за протестите и голяма за правителството

Повече от половината българи не подкрепят протестите срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев, сочи проучване на агенция „Барометър“. Данните от изследването, проведено в началото на август, сочат още , че над 70% от анкетираните не искат оставката на управляващите, а ГЕРБ остава първа политическа сила.

В най-новото проучване на агенция „Барометър“ се отчита малка подкрепа за протестите и голяма за правителството. Запитването е направено чрез телефонно интервю в периода 3 – 11 август. Протестът получава подкрепа от 26,1% от анкетираните, а 60,5% от българите не го одобряват. Блокирането на улици и кръстовища не се одобряват от 26,4% от анкетираните българи, а според 13,2% от анкетираните протестите ставали банални. На въпрос искате ли оставка и незабавни предсрочни избори 20,3% от анкетираните отговарят с „Да“, 70,8% – с „Не“.

Ако изборите бяха днес ГЕРБ щеше да получи подкрепа от 24,9 % , БСП – наполовина – 12,1%, ДПС -7,8% , ОП -7,5%. Партията на Слави Трифонов „Има такъв народ, на Христо Иванов „Да, България“ и евентуален политически проект на Мая Манолова остават под бариерата от 4% за парламентарно представителство.

/Източник информация: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Приготвяте ли домашни консерви?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче