Секции

07 May 2024 12:51

23 акта за противопожарни нарушения в Пловдивско по време на жътва са връчени за месец

Общо 23 акта за установяване на административни нарушения на правилата и нормите за пожарна безопасност по време на жътвената кампания са връчени на територията на Пловдивска област до края на месец юли. Сред нередностите преобладават случаите на неосигурена с противопожарни уреди селскостопанска техника – 16. Констатирани са и три умишлени запалвания на засети площи, стърнища и друга растителност.

Според постъпилите в РДПБЗН – Пловдив данни, през периода са ожънати около 480 хиляди дка пшеница, 42 хиляди дка ечемик и 66 хиляди дка други зърнени култури. По време на осъществения контрол служителите са извършили проверки на участвали в жътвата 323 зърнокомбайни и 719 броя друга техника – автомобили, трактори и сламопреси. Изготвени са 108 уведомителни писма до местната администрация, земеделски производители и представители на ангажирани в кампанията организации.

Отново припомняме, че не се допуска паленето на открит огън, тютюнопушенето и паркирането на моторни превозни средства в площите с посеви и на разстояние по-малко от 50 метра до тях до окончателното прибиране на реколтата и изораване на стърнищата. Изрично се забранява паленето на стърнища и други растителни остатъци и използваното на открити огнеизточници в земеделските земи и извън тях. При неспазване на посочените изисквания е предвидена административнонаказателна отговорност съгласно Закона за МВР – глоба от 200 лв до 2000 лв.

/Снимка: интернет/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче