Секции

06 May 2024 14:43

Работни срещи по проблемите на обществения транспорт в Карловско дадоха решения

Във връзка със сигналите на жители на община Карлово за проблеми при осъществяване на обществен превоз на пътници, на 18 август, по инициатива на ръководството на общината, се проведоха работни срещи между кметовете на 18 населени места и управителя на фирма „Хеброс бус“ - Веселин Дошков.

По време на разговорите се откроиха два проблема. Основният е недостатъчната субсидия от Министерство на финансите /МФ/ и Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията /МТИТС/ към Общината - проблем, засягащ не само Карлово, но и всички малки и средни общини у нас. За необходимостта от неговото бързо решаване, кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов повече от две години алармира МФ и МТИТС. Ако не бъде променена методиката за определяне на субсидията и не бъде увеличен значително размерът на тази субсидия за междуселищния превоз на пътници, проблемът ще става все по-остър и може да се стигне до това, най-малките и отдалечени населени места да останат без превоз на пътници.

Вторият проблем е дефицитът на автобусни шофьори. Кметовете на кметства се ангажираха да съдействат за обезпечаване на професионални шофьори. Управителят на „Хеброс Бус“ апелира всички, които притежават категория „Д“ и търсят работа, да се обадят на телефони: 0887/ 30-22-55, 032/ 657-827.

Община Карлово и фирмата-превозвач подчертаха също, че поради очакваното увеличаване на пътникопотока след края на летния сезон и започване на учебната година, ще бъде увеличен броят на курсовете в по-голямата част от населените места в общината.

/Снимка: интернет/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче