Секции

26 April 2024 22:31

Започна ремонт на участъка с. Певците – с. Васил Левски, част от републикански път I-6 София - Бургас

Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/ стартира ремонт на участъка град Карлово – село Васил Левски, част от главен път I-6 София-Бургас. Дейностите се финансират и извършват от държавата. Ремонтът стана възможен след неколкократни срещи и разговори между кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов и председателя на Управителния съвет на АПИ инж. Георги Терзийски, проведени със съдействието на областния управител на област Пловдив – г-жа Дани Каназирева. За изпълнение на ремонтните дейности се ограничава изцяло движението в отсечката.

Автомобилният трафик се пренасочва по обходни маршрути: от Карлово по път II-64 през град Баня и с. Марино поле до с. Васил Левски и обратно, или от Карлово по общински път до с. Марино поле и оттам – до с. Васил Левски и обратно.

Проектът предвижда полагане на геомрежа в отсечката, за да се усили пътната конструкция, както и цялостна подмяна на асфалтовата настилка. Ще бъде подобрено отводняването. Трасето ще е с нови бетонови бордюри, облицовани окопи, стоманени предпазни огради, пътни знаци и хоризонтална маркировка. Срокът за изпълнение на ремонта е до края на септември. Строителните дейности се извършват от дружеството, с което АПИ има договор по Закона за обществените поръчки за поддържане на републиканските пътища в област Пловдив.

АПИ проектира участъка гр. Карлово – с. Васил Левски, а в резултат на последваща работна среща между кмета на общината и проектантите на ремонта на първия участък, д-р Кабаиванов успя да убеди АПИ в същия проект да бъдат включени участъкът с. Певците – гр. Карлово и ул. „Теофан Райнов“ в Карлово, която от 2019 година също е част от републиканския път I-6 София-Бургас.

Аргументите на кмета на Карлово, изложени в писмата с искане за ремонт в частта с. Певците – гр. Карлово – с. Васил Левски /единственият неремонтиран участък от целия държавен път/, са: изключително натоварен трафик – годишно само между Карлово и Сопот преминават над 3 милиона пътни превозни средства; в района на двете общини се намират няколко големи предприятия, сред тях ВМЗ, „Българска роза“, „Бамекс“, „SKF“ и др., в които работят над 10 000 души. За подобряване условията на пътуване, на транспортни дейности и най-вече за повишаване безопасността на движение, основният ремонт е повече от необходим, подчертава д-р Кабаиванов.

Ръководството на Карлово благодари за съдействието на АПИ, областния управител Дани Каназирева и народните представители ген. Константин Попов, Данка Зидарова-Люртова и Борис Ячев. От общинската администрация съобщават, че според проекта на АПИ, ремонтът на участъка с. Певците – гр. Карлово и на ул. „Теофан Райнов“ ще стартира през пролетта на 2021 година.

На 26 август 2020г. областният управител Дани Каназирева и директорът на Областно пътно управление Пловдив инж. Йордан Калев ще инспектират започналия първи етап от ремонта гр. Карлово – с. Васил Левски и на пресконференция ще отговорят подробно на всички поставени въпроси.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче