Секции

26 September 2020 20:42

Директорът на пловдивската полиция със силен призив за спазване на противоепидемичните мерки в борбата с Ковид-19

Директорът на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев отправи силен личен призив към жителите на областта за спазване на противоепидемичните мерки в борбата с разпространението на коронавируса. Поводът е, че 34 достигнаха заразените с Ковид-19 за последното денонощие в Пловдив, като областта е с най-много новорегистрирани случаи в страната.

„Скъпи пловдивчани, жители на град Пловдив и областта, само с дисциплина, правила, воля и упоритост за тяхното спазване ще успеем да продължим да следваме ритъма на нашите ежедневни ангажименти и нормални темпове на живот в новата реалност. За това разчитам на вашия личен пример.

Със своето послание и апел се обръщам към вас преди всичко като човек и родител- нека продължим да спазваме противоепидемичните мерки, когато сме на обществени, закрити и публични места- да пазим себе си и околните!

Само след броени дни училищните дворове и класни стаи ще се изпълнят с родители и деца, след като Министерство на образованието обяви, че новата учебна година ще стартира присъствено. Макар че някак естествено приехме да живеем и работим нормално в условията на коронавирус, апелирам всички жители на пловдивска област да продължат да бъдат социално отговорни и да спазват мерките за социална дистанция. Вероятно деца, родители и учители очакват с нетърпение да се срещнат отново в училищния двор, в класните стаи, да посещават и споделят общи преживявания по време на различни обществени събития, инициативи- концерти и състезания, но нека не забравяме, че за да бъдат нашите домове спокойни и безгрижни, изпълнени с детски смях и споделени моменти, трябва ние - по- възрастните, да дадем пример за подражание като спазваме всички препоръчани противоепидемични мери.

Децата и младите хора са нашето бъдеще- мощен фактор на промяната на следващото поколение. Нека приемем тази криза като възможност и да ги научим на нещо ново- да развият своята самодисциплина и да станат по-устойчиви, защото само по този начин заедно ще изградим по- безопасно и загрижено общество!“

/Снимка: marica.bg/

Днес Ви питаме:

Приготвяте ли домашни консерви?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче