Секции

20 April 2024 00:09

Модулът за гасене на пожари на 61-ва механизирана бригада в борбата с огнената стихия над Карлово

На 31 август в местността „Триъгълника” с боров масив над водопада „Сучурум” в град Карлово възникна пожар. Въпреки усилията по гасенето му, той обхвана около 40 декара черен бор. В борбата с огнената стихия се включиха и военнослужещи от 61-ва механизирана бригада.

Формированието за овладяване и преодоляване на последствията при бедствия от зенитно-ракетен дивизион на 61-ва Стрямска механизирана бригада беше активирано. Същото под ръководството на майор Стоил Христов – заместник-командир на зенитно-ракетен дивизион, започна да действа в района на пожара.

Тъй като стихията обхващаше предимно пресечен планински терен, недостъпен за колесна техника, помощта на военнослужещите, които действат съвместно със служителите от пожарната и държавното лесничейство в града, бе от изключително значение.

Модулът за гасене на пожари действаше в пълен синхрон и координираност с останалите институции, които положиха изключителни усилия в овладяването на пожара.

В помощ на огнеборците се включи и хеликоптер от Авиобаза - Крумово.

Двадесет военнослужещи от 3-ти механизиран батальон на 61-ва Стрямска механизирана бригада продължават отстраняването на последствията от разразилия се пожар в местността „Триъгълника” над водопада „Сучурум” в град Карлово.

Военнослужещите действат под ръководството на майор Лъчезар Русеков – заместник-командир на трети механизирана батальон.

/Снимки: 61-ва Стрямска механизирана бригада/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче