Секции

28 March 2024 12:39

Отлагат възстановяването на движението между гарите Карлово и Антон

ДП НКЖИ отлага преминаването на влаковете в участъка между гарите Карлово и Антон до 8-ми септември, въпреки вече обявеното възстановяване на движението от 2-ри септември. Поради необходимост от извършване на довършителни дейности от инфраструктурния железопътен оператор ДП НКЖИ по ремонта на жп тунел „Козница” се налага отлагане на обявеното възстановяване на движението на влаковете в участъка между гарите Карлово и Антон с още няколко дни.

Движението на нощните бързи влакове, които пътуват през Подбалканската железопътна линия по маршрута София-Варна-София, ще бъде възстановено през гара Пловдив до приключване на извършваните от ДП НКЖИ довършителните ремонтни дейности. Спалните вагони, които се движат към композициите на тези влакове по направление София-Добрич-София и София-Варна-София, ще продължават да пътуват към състава на нощните бързи влакове по маршрута София-Варна-София през гара Горна Оряховица.

Всички пътнически и бързи влакове, които преминават в участъка от Подбалканската железопътна линия между гарите Карлово и Антон, ще продължават да се движат по маршрут София-Антон-София и Бургас-Карлово-Бургас. За пътниците от тези влакове, изпълнителят на ремонта - ДП НКЖИ, осигурява превоз с автобуси в участъка на извършваните ремонти между гарите Карлово и Антон. За пътническите влакове по направлението София-Копривщица-София са осигурени автобуси в участъка между гарите Антон и Копривщица.

Запазват се и въведените промени в разписанията на влаковете, които преминават в този участък.

Клиентите, които вече са закупили билети за пътуване с тези влакове, могат да презаверят билетите за пътуване с друг влак или в случай, че се откажат от пътуването, ще им бъде възстановена сумата от закупените билети.

Всички промените в разписанието на влаковете, както и разписанието на автобусите в участъците, където композициите са заменени с автобуси, е качено в електронния пътеводител на официалната интернет страница на БДЖ (www.bdz.bg), както и е разпространено в гарите и спирките по маршрута на влаковете.

/Източник: bdz.bg; снимка: интернет/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче