Секции

24 April 2024 22:29

Венци Робев има шанс да пребори болестта, нужна му е само малко помощ

Това е 39-годишният лъчезарен и усмихнат Венци. Или поне беше, докато една непозната рядка болест не се внедри в живота му. Един ден той просто загуби възможността да сгъва пръстите на ръцете си. Постепенно се появиха обриви, сковаване, проблеми с дробовете, ставите и кръвоносните съдове.

Венци страда от склеродермия – системна склероза, която у него е отключила още няколко заболявания.

Това са: пулмонална белодробна хипертония, глаукома, имунен дефицит, синдром на Райно и други. Рядката болест пулмонална белодробна хипертония причинява сърдечна недостатъчност и може да се наложи белодробна трансплантация, ако не се лекува!

В продължение на 5 години Венци и неговата приятелка Катерина обикаляха България в търсене на причината за неговото състояние. Но такава не откриваха. Преди няколко месеца очното му налягане се повиши критично и той загуби голяма част от зрението си. Нещо, което нямаше да се случи, ако бе получил навременна диагноза.

Затова нашето семейство: родители, лели, чичовци, братовчеди, близки и приятелката му Катерина, събрахме средства, за да може Венци да потърси надежда за живота си в чужбина.

Когато пристигна в турската болница, не само му поставиха диагнозата за 4 дни, но и започнаха лечение по спешност, защото състоянието му бе критично.

Болестта на Венци е автоимунна, трудно се диагностицира и изисква време за лечение до влизане в ремисия. За да спасят живота и малкото му останало зрение, лекарите започнаха моментално лечение. Имайки вода около сърцето, стомаха и белия дроб, състоянието на Венци е сериозно. Необходими са средства, за да може лечението му да продължи, както и за закупуване на необходимите лекарства.

Лошото е, че нашите финансови възможности се изчерпаха и днес молим всички, които биха могли да му помогнат, да го направят!

Венцислав Робев е роден победител и ние, неговото семейство, вярваме, че ще надмогне трудностите. Затова ви молим, да помогнете на един млад човек да върне живота в ръцете си и да се почувства отново значим, самостоятелен и способен. Нека отново види цветовете на дъгата и макар неговото заболяване да не се лекува напълно, да има възможността да подобри състоянието си, така че да може да продължи да живее нормално.

Венци има шанс да пребори болестта, нужна му е само малко помощ!

Дарителска сметка

Банка ОББ

BIC: UBBSBGSF

IBAN: BG67UBBS80021096691140 Титуляр: Дарина Ивайлова Шопова - Станчева

В полза на: Венцислав Атанасов Робев

https://bg.helpkarma.com/campaign/zdrave-za-ventsi-2146

/Източник: фейсбук страница "Здраве за Венци"/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче