Секции

23 April 2024 08:31

Общината благодари на участвалите в овладяване на пожара над Карлово

Ръководството на община Карлово изказва благодарност на служителите от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" – Карлово, Териториално предприятие на Държавно горско стопанство – Карлово, военнослужещите от 61-ва Стрямска механизирана бригада и от 24-та Авиационна база Крумово, Районно управление Карлово, НП „Централен Балкан“ и на всички доброволци, които се включиха в гасенето на горския пожар, възникнал на 31.08.2020 г. в местността „Боровият триъгълник“ в Стара планина северно от Карлово.

Благодарение професионализма на огнеборците, намесата на горските служители, военнослужещите, полицията и съдействието на гражданите, пожарът в над 40 дка труднодостъпен терен бе овладян и не се допусна да пострадат хора и имущество.

Общите усилия в борбата с огъня доказаха, че когато има добро взаимодействие между институциите, подкрепени от гражданите, непредвидени и опасни ситуации могат да бъдат овладени навреме.

Призоваваме туристите и тези, които ходят в планината на излет или почивка, да бъдат особено внимателни и бдителни, да не допускат грешки, които могат да станат причина за пожар или друга опасна ситуация. Планината и гората са на всички - трябва да ги пазим!

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче