Секции

23 April 2024 11:37

Областната комисия по безопасност на движението със засилени мерки преди старта на новата учебна година

Подобряване състоянието на пътната мрежа, поставяне на маркировка, обезопасяване на пешеходните пътеки, регулиране на светофарната мрежа и трафика са сред взетите решения от Областната комисия по безопасност на движението по пътищата в област Пловдив, която проведе второто си за тази година заседание.

„Само седмица преди старта на новата учебна година искам да акцентирам върху обезопасяването на районите около яслите, детските градини и училищата на територията на областта, заяви областният управител и председател на комисията Дани Каназирева.

Тя изиска да се извършва приоритетен мониторинг от страна на автомобилни патрули от органите на МВР в часовите диапазони при пристигане/тръгване от училище/, за което настояват и от РУО.

От становище на началника на сектор пътна полиция – гл. инспектор Венелин Младенов стана ясно, че сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР – Пловдив ще окаже пълно съдействие за подобряването на организация на движение на територията на Пловдив и областта.

По думите на областния управител всяка една община трябва да се подготви и за есенно-зимния сезон, както и да осигури доброто поддържане на пътната мрежа.

За тази цел бяха разгледани и обсъдени постъпилите предложения от местната власт, както и набелязани необходимите последващи действия.

/Снимки: Областна администрация-Пловдив/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче