Секции

28 March 2024 22:51

Огнеборците с редица инициативи в предстоящата Седмица на пожарната безопасност

По повод професионалния празник на пожарникаря, от 14 до 18 септември традиционно се провежда „Седмица на пожарната безопасност“.

В нея са планирани редица мероприятия, които целят да бъде повишена противопожарната култура на населението, повишено доверието на гражданите към структурата и популяризиране на пожарникарската професия.

Съобразено с въведените епидемиологични мерки в страната, ще бъдат организирани дни на отворените врати и срещи с деца и граждани, с представители на местната власт, общественици, доброволци и партньори.

Решението за честването на Професионалния празник на българските пожарникари на Кръстовден - 14 септември, е взето преди 115 години на Първия пожарникарски събор в София, когато няколко пожарни командири от цялата страна се обединяват и определят бъдещото изграждане и развитие на противопожарното дело в България.

От тогава до днес тази дата е свързана с официално почитане на паметта на загиналите при изпълнение на служебния си дълг пожарникари и същевременно – отдаване дължимото на всички служители от структурата на „Пожарна безопасност и защита на населението“ в МВР, на професионализма им и тяхната всеотдайност.

Празникът се отбелязва с особена гордост от пловдивските пожарникари, които работят в една от първите създадени в България служби - през 1881 година.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Понякога да си добре възпитан означава просто да търпиш лошото възпитание на другите.


Хорас Джексън Браун