Секции

26 September 2020 21:15

Борисов: Народът не усеща, че е в пандемия, полицаите бяха атакувани с ярост

България е единствената държава, в която хем всичко работи, хем народа по нищо не усеща, че е в пандемия. БСП искат избори, а не могат да си организират дори вътрешните, заяви в Кърджали премиерът Бойко Борисов.

Винаги съм казвал, че уважавам протестите на хората. Няма досега случай на протестиращи, които да не са били изслушани и да не им е решен проблемът. Но тези провокатори, които се появиха – хвърляха бомбички по полицаите, къртеха София и има платени в тях, не трябва да се смесват едните и другите, каза Борисов.

Премиерът не отговори на въпроса коя е мафията, която му иска оставката, както самият той заяви преди няколко дни.

С удоволствие ще коментирам протестите, ако едната им вечер говори човекът, който би бил социалният им министър, на другата финансовият… и тогава с право да сравните с нас, ще кажем – елате, управлявайте. Как ще управляват освен да искат бесилки и ковчези, запита Борисов и добави, че всички, които протестират от партиите са провалили се досега.

За казаното от евродепутата Креър Дейли, която заяви, че думата „бандит” е подходяща и за Борисов, и за Иван Гешев, премиерът отвърна, че огромни критики има и към президента Радев.

А ада на българския казан няма охрана – едните топят мен, ние топим – Радев. В началото на вътрешните избори на БСП те самите се обвиняват в лъжа, манипулации и измами, а искат да правят следващите избори, заяви още Борисов.

По думите му, България е единствената държава, в която хем всичко работи, хем народа по нищо не усеща, че е в пандемия.

Полицаите бяха атакувани с ярост. Разбирам, че искате да ни вкарате в полицейско насилие, но този път бяха насилени полицаите, каза още министър-председателят по повод протеста от 2 септември.

Ние строим манастири, възстановяваме църкви. Това е един от начините за етническата толерантност, каза Борисов, който откри нов манастир в Кърджали днес, придружен от председателя на парламента Цвета Караянчева и кмета на Пловдив Здравко Димитров.

/Източник информация и снимка: БГНЕС/

Днес Ви питаме:

Приготвяте ли домашни консерви?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче