Секции

26 April 2024 22:48

Нова книга за „Бийтълс“ хвърля светлина върху записите на албума Let It Be

Записите на последния албум на „Бийтълс“ Let It Be се смятат за времена на проблеми в отношенията на членовете на легендарната група, за мрачен предвестник на раздялата им. Но половин век по-късно нова илюстрирана книга и документален филм ще предложат по-подробен поглед върху прочутите звукозаписни сесии, използвайки непоказвани досега кадри и записи. Този материал показва събитията в друга, по-щастлива светлина за музикантите, сред които е имало творчески различия и конфликти.

„The Beatles: Get Back“ ще бъде пусната на пазара следващия август като допълнение към филма на режисьора Питър Джаксън за създаването на албума Let It Be от 1970 г. Книгата съдържа записани разговори между Джон Ленън, Пол Макартни, Джордж Харисън и Ринго Стар от продължилите над 120 часа записи във филмовите студиа Туикънъм и после в Аби Студиос през 1969 г. Кулминацията е концертът на живо на групата на покрива на звукозаписното студио Аби в централен Лондон. Има публикувани стотици неизвестни фотографии, включително такива направени от Линда Макартни, която се жени за Пол веднага след записите. Има и въведение от писателя и сценарист Ханиф Курейши.

Let it Be включва едноименната песен, Get Back, The Long and Winding Road и други хитове, които са финалната поанта в творческо отношение за „Бийтълс“. Албумът е издаден, след като музикантите се разделят. Abbey Road е записан след Let it Be, но е издаден преди него.

Сесиите са документирани в оригиналния филм от 1970 Let it Be на Майкъл Линдзи-Хог, който показва как членовете на групата се карат помежду си.

Публицистът Ханиф Курейши пише: „Всъщност това е било продуктивно време за тях, те създават някои от най-добрите си неща. Имаме привилегията да станем свидетели на техните ранни чернови, грешки, отклонения, скука, вълнения, радостни спречквания и внезапни пробиви, довели до готовия продукт, който познаваме и на който се възхищаваме“.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Да обясняваш на някого какво означава даден символ е като да му казваш как трябва да го кара да се чувства музиката.


Дан Браун