Секции

29 March 2024 10:42

МВнР: Въздържайте се от пътуване в Гърция заради циклона Янос

Българските граждани да се въздържат от пътуване в района на Централно и Южно Йонийско море, област Атина и Цикладски острови. Тази препоръка отправят от Министерството на външните работи заради циклона Янос. В случай, че вече планираното пътуване не може да бъде отложено, от министерството призовават българските граждани да следят постоянно съобщенията на местните власти за евентуално усложняване на обстановката.

Българските власти призовават още българите, които ще пътуват, да информират свои близки за местоположението си и плановете си за местата, на които отиват и периода, в който възнамеряват да ги посетят. Предварително да се запознаят с местоположението на най-близките управления на Полиция, Пожарна и Спешна помощ в района, в който се намират както и техните телефони, посочват още от МВнР.

Според официално съобщение на Атинската национална обсерватория циклонът достига размерите на средиземноморски ураган. По данни от метеорологичната служба ветровете са достигнали скорост от 65 км/ч, като се очаква да се засилят, а вълнението в засегнатите морски територии на страната ще достигне 10 м. Властите предупреждават за възможни наводнения областите по пътя на циклона. При необходимост от съдействие и повече информация българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Атина на телефоните:

+30 693 70 96 220; +30 210 67 48 105, както и с генералното ни консулство в Солун на: +30 2310 829 210, +30 2310 869 510; +30 2310 869 520.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Повечето хора са толкова субективни, че всъщност не се интересуват от нищо освен от самите себе си.


Шопенхауер