Секции

26 April 2024 23:50

Карловските военни се запознаха с монография за министъра на войната ген. Иван Вълков

В зали „Стремци“ на карловския гарнизон бе представена книгата „Тайният“ на Чавдар Ангелов. Авторът е доктор по история и директор на Национален парк музей „Шипка – Бузлуджа“. Монографията е посветена на ген. Иван Вълков- казанлъчанин и министър на войната през 1923 – 1929 година.

Проучването описва неговия живот. Акценти са поставени върху дейността на генерал Вълков като министър на войната в правителствата на Цанков и Андрей Ляпчев, като един от организаторите на Деветоюнския преврат, участието му в потушаването на Септемврийското въстание и по-късно определянето му за идеолог на т.нар. „Бял терор“, последвал атентата в църквата „Света Неделя“ през 1925 г.

Командирът на 6-ва механизирана бригада бриг. ген. Деян Дешков връчи плакет с логото на бригадата на д-р Чавдар Ангелов в знак на благодарност за изградените дългогодишни ползотворни взаимоотношения, които оказват своето положително въздействие върху военно-патриотичното възпитание на стремци.

Събитието уважиха представители на ръководството на общините Карлово и Сопот, директорите Историческия музей в Карлово и на къщите музеи на Васил Левски и Иван Вазов, както и главен експерт в дирекция „Социална политика и политика по военно-патриотично възпитание” в МО.

/Снимки: 61-ва Стрямска механизирана бригада/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Ако да помечтаеш малко е опасно, лекарството за това не е да мечтаеш по-малко, а повече. Мечтай през цялото време.


Марсел Пруст