Секции

30 October 2020 21:48

4-ма от новите случаи с К-19 в Пловдивско са приети в болница, единият е в тежко състояние

Към 30.09.2020 г. на територията на Пловдивска област има 29- новодиагностицирани случаи на COVID-19. Случаите на COVID-19 на територията на Пловдивска област регистрирани в Националната информационна система са общо 1716.

Сред новодиагностицираните има лекар от Пловдив, който е на домашно лечение.

Под карантина -387 лица. На домашно лечение са 284 лица.

„Четирима от новите диагностицирани са приети в болница, като единият е в тежко състояние. Общо 56 са хоспитализираните с потвърдена диагноза, от тях 6-ма болни са на интензивно лечение Свободните легла в отделенията за коронавирус са 140, а за интензивно лечене 29, уточни областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева.

За последните 24 часа има двама починали мъже COVID-19 - единият на 71г. от община Съединение, а другият на 78г. от Пловдив. И двамата са били с придружаващи заболявания: диабет и сърдечно заболяване.

По данни на РЗИ на 29.9.2020г са диагностицирани преподаватели от следните учебни заведения- горен курс: / някой от тях вчера бяха съобщени, като днес са регистрирани в националната информационна система/ ПГАСГ Пловдив, ПГ по туризъм Пловдив, ПГ битова техника Пловдив, СУ „Паисий Хилендарски“ Пловдив и СУ „ Хр. Смирненски“ - Хисар.

Всички са добро общо състояние на домашно лечение за срок от 14 дни.

Само в СУ „ Паисий Хилендарски“ Пловдив ще бъде наложена карантина на 26 контактни на преподавателката ученици и ще преминат на дистанционно обучение.

В останалите учебни заведения не се налага промяна в провеждането на учебния процес, преподавателите в училището постоянно и правилно ползват лични предпазни средства и спазват мерките по отношение на дезинфекция и дистанция.

Връчени са Предписания на директорите на учебните заведения за спазване на препоръките на МЗ.

Във вчерашния ден е диагностицирано и 4 годишно дете от 2-ра А група на ДГ „Перуника „ в гр. Пловдив. Детето е на домашно лечение за срок от 14 дни. Наложена е 14 дневна карантина на 13 контактни деца от същата група и пет лица педагогически персонал.

/Снимка: интернет/

Днес Ви питаме:

Приготвяте ли домашни консерви?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Щастието не е конкретна дестинация, а насока. Да си щастлив, означава да си в тази насока, която те кара да бъдеш щастлив.


Хорхе Букай