Секции

18 April 2024 19:15

Цвети Пиронкова продължава на „Ролан Гарос“, Серина Уилямс се отказа

Цветана Пиронкова се класира без игра за третия кръг на "Ролан Гарос", след като Серина Уилямс се отказа от по-нататъшното си участие в турнира. Причината - контузия на ахилеса.

Двете трябваше да се изправят във втори двубой от програмата на Централния корт „Филип Шатрие“ в сряда по обед. Това щеше да е вторият двубой между българка и именитата американка в последните седмици. Двете се сблъскаха на корта на четвъртфиналите на US Open, но Пиронкова загуби след обрат – 6-4, 3-6, 2-6.

39-годишната трикратна шампионка Серина Уилямс пристигна в турнира с проблем в областта на ахилеса и понесе нов удар по амбициите за изравняване рекорда на Маргарет Корт от 24 титли от Шлема.

„Ахилесът не получи достатъчно време, за да се възстанови след US Open. Изпитвах затруднения с ходенето и това е знак, че трябва да се възстановя сега“, сподели американката.

Контузията означава, че тя вероятно ще пропусне остатъка от 2020 г., оставяйки Australian Open като следващата възможност да изравни Корт.

„Нуждая се от 4-6 седмици, в които не трябва да извършвам никаква физическа активност. Повече от вероятно е да не играя друг турнир до края на годината“, завърши тя.

32-годишната ни гордост Цвети Пиронкова чака победителката от двубоя между чехкините Барбора Стрицова и Барбора Крейчикова. Най-доброто постижение на българката от „Ролан Гарос“ е четвъртфинал от 2016.

/Източник информация: dariknews.bg/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Всеки проблем, който реша, става правило, което впоследствие ми помага да реша други проблеми.


Декарт