Секции

06 May 2024 16:54

Военни демонстрационни стрелби провеждат на учебен полигон „Анево“

Военни демонстрационни стрелби провеждат на учебен полигон „Анево“. Те са организирани от 61-ва Стрямска механизирана бригада по повод 28-годишнината от създаването на военното формирование.

Сред демонстриралите своите стрелкови умения бяха представители на Община Карлово и Пожарната. Те имаха възможност да стрелят с пистолет Макаров, автомат Калашников и картечница, монтирана на автомобил Хамър. На всеки от обособените три пункта военен инструктор следеше внимателно за безопасността и прецизността при стрелбата. Той обясняваше принципите за действие на устройството, как да се прикладва, как да се заема равна мушка и как да се води прецизен огън по появяващите се цели. Мишените бяха поставени на разстояние от 300 до 450 метра.

Демонстрационните стрелби се провеждат под ръководството на командира на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков. Събитието бе уважено и от зам.-кмета Стойо Карагенски, от шефа на местното Горско стопанство Златю Кличев и от началника на карловската пожарна Таньо Чалъмов.



Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче