Секции

28 March 2024 23:05

Кметът д-р Емил Кабаиванов връчи почетен плакет на DB Cargo България

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов връчи почетен плакет на инж. Любомир Гарчев – изпълнителен директор на „Ди Би Карго България“ ЕООД, по повод 1 година дейност на компанията в града на Апостола. На 1 октомври 2019 г. дружеството, което придоби Вагоноремонтния завод, официално откри централния си офис в Карлово.

„Дейността на „Ди Би Карго“ е една от основните в икономиката на нашия район. Такъв сериозен инвеститор показва, че тук може да се правят инвестиции, а Вашата е знакова за нас. Добре дошли още веднъж! Пожелавам ви най-напред здраве, в условията на пандемия то е най-важно. И в бъдеще ръководството на Община Карлово ще продължава да оказва съдействие на компанията, когато това е необходимо.“, каза д-р Кабаиванов.

Инж. Гарчев благодари на кмета за подкрепата, а в определени моменти – и за закрилата от страна на Общината.

На срещата, на която присъства и заместник-кметът Стойо Карагенски, стана ясно, че „Ди Би Карго България“ ЕООД вече притежава сертификат за Инвеститор клас А. Документът е връчен от министъра на икономиката Лъчезар Борисов на официална церемония в министерството, състояла се на 21 август. Компанията е сертифицирана за проекта „Диверсификация на съществуващо предприятие на „Ди Би Карго България“ ЕООД“, който ще се реализира в Карлово.

До две седмици ще бъде подписан договор, по силата на който Министерство на икономиката ще преведе 2 690 000 лева за реконструкция на пътя в индустриалната зона южно от Карлово.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче