Секции

01 November 2020 03:00

Съюзът на ветераните от войните в България връчи медали „75 години от победата над фашизма”

Съюзът на ветераните от войните в България връчи медали „75 години от победата над фашизма” на церемония в Областна администрация.

Отличия получиха областният управител Дани Каназирева, генерал-майор Явор Матеев- командир на СКСО и началник на Пловдивския гарнизон, кметовете на общините Садово и Хисаря –Димитър Здравков и инж. Пенка Ганева, бившият кмет на Първомай и представител на „Тракия-икономическа зона"-Пловдив Ангел Папазов и 82-годишната Мария Главчева-председател на организацията на ветераните в Хисаря.

Медалите се присъждат по решение на Централния управителен съвет на СВВБ и бяха връчени от члена на ИБ на ЦУС на СВВБ Атанас Хаджиев. По думите му в областта ветераните от войните са все по-малко и са на възраст от 95 до 105 години. Той подчерта, че жестът е израз на благодарност от всички тях за помощта, която им е оказвана през годините.

Областният управител Дани Каназирева благодари за признанието и допълни: "За мен е огромна чест. В мое лице имате не само партньор, а и приятел.“

Ген.-майор Явор Матеев подчерта, че това признание е преди всичко и задължение за съвместна работа и през следващите години и го оценява по достойнство.

С благодарност и признателност приеха медалите и кметовете на Садово и Хисаря, като подчертаха, че ще продължат да помагат на организациите по места.

Като наследник на ветерани Ангел Папазов също заяви своята ангажираност към организацията.

"Докато сме живи, докато дишаме, ще работим". С тези думи прие отличието Мария Главчева от Общинския съвет на ветераните в Хисаря.

/Снимки: Областна администрация-Пловдив/

Културен афиш
Изтегли си късметче