Секции

04 March 2021 23:20

Мнозина шофьори отнесоха глоби за говорене по телефона, двама пък в Карлово карали дрогирани

Пловдивската полиция проведе специализирана операция за контрол над водачи на МПС, съобщиха от Пресцентъра на Областната дирекция. Целта на акцията бе ползването на мобилни телефони по време на управление на МПС. Униформени служители от "Пътна полиция", СПС и районните управления са извършили 1 023 проверки. Констатирани са 849 броя нарушения по ЗДвП и кодекса на застраховането. В полицейския арест са задържани двама водачи, шофирали дрогирани. Престъпните деяния са извършени на територията на Карлово, а по случаите са образувани две бързи производства.

Служителите на областната дирекция са съставили 122 акта за извършени административни нарушения и 305 глоби по фиш. В хода на проверките са констатирани 51 водачи, които неправомерно са използвали мобилен телефон по време на движение. Писането на текстови съобщения и говоренето по мобилен телен в динамичното ежедневие е станало навик за шофьорите- това показват резултатите от днешната проверка, а само секунди разсеяност са достатъчни, за да причинят пътен инцидент, който може да доведе до нараняване или смърт“ коментира комисар Виктор Празов- началник на отдел „Охранителна полиция“.

3 са актовете по чл. 130 ал 3 от ЗДвП, с които е приложена принудителна административна мярка- временно отнемане на СУМПС до плащане на дължимите глоби. В 18 от случаите проверяващите са констатирали, че водачите не използват задължителния обезопасителен колан, а 22- ма от проверените пътници и водачи са били с нередовни пътни документи. В хода на акцията са установени 24 нарушения, свързани с техническа неизправност по автомобилите, а 31 броя са съставените актове за други нарушения по ЗДвП. Водачите със съставени глоби с фиш за неспазване на пътни знаци и извършване на неправилни маневри са 86, а фишовете за неправилно спиране и престой са 53. С един повече от тази бройка са фишовете, съставени за неизползване на светлини. Посредством експлоатираните автоматизирани технически средства и системи са установени 388 броя нарушения на скоростните режими. Шест са нарушенията по кодекса на застраховането. По време на акцията са връчени и 43 електронни фиша на водачи, извършили предишни нарушения на пътя.

Днес Ви питаме:

Предпочитате ли био продуктите?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче