Секции

17 April 2024 00:45

Задържаха онлайн търговец в Пловдив, укрил данъчни задължения за близо милион лева

Икономическа полиция задържа в Пловдив 28-годишен предприемач, собственик на две фирми за онлайн продажби. Служителите на реда за извършили щателна проверка на дружествата му- съобщават от Пресцентъра на МВР в града под тепетата.

Оказало се, че чрез онлайн платформа, мъжът е продавал Джи пи ес системи, а пратките до купувачите изпращал чрез куриерска фирма. В хода на проверка е установено, че само за периода 2018-2019 г дружествата са избегнали установяването и плащането на данъчни задължения в размер на близо 900 000 лв.

Проверени са два адреса на територията на квартал Коматево, а в помещение, обособено като гаражна клетка, се осъществявала нерегламентираната сервизно-ремонтна дейност на продаваните навигационни системи. От адресите са иззети компютърни конфигурации и мобилни устройства, спомогнали за осъществяването на престъпната дейност. В гаража са открити множество електронни компоненти и резервни части за навигационни системи.

Разпитани са свидетели- служители във фирмите и собственик на ползваната куриерска фирма, които са разпознали мъжа и са посочили, че именно той ги е ангажирал с бизнеса си.

Младият мъж е задържан в полицейския арест за срок от 24 часа, а работата по документиране на случая ще продължи с повдигане на обвинение.

/Снимка: МВР/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче