Секции

19 April 2024 17:22

Корнелия Нинова: Тръгваме към парламентарните избори

Ще предложа във възможно най-кратък срок отново да се съберем, за да задвижим оперативно работата и да отворим процеса по формирането на областните съвети и с това да завършим пълния цикъл на отчетно-изборната кампания, заяви Корнелия Нинова по време на днешното заседание на Националния съвет, на което бе одобрено ново ръководство на БСП.

Всичко това, което правим в последните месеци, и ни предстои в следващите да правим е в една изключително динамична политическа среда. Виждате, че нещата се променят бързо. Че сме на прага на избори, предсрочни или редовно, но все пак трябва да сме готови, че вече сме в предизборна кампания. И не само да формираме своите органи, но и да започнем подготовка по формиране на политическа програма, на послания, на платформа и организация за провеждането на парламентарните избори с цел тяхното спечелване, заяви Нинова.

Относно разцеплението в партията и както Нинова го нарече „опорните точни за разединение”, тя каза, че тази тема трябва да бъде заровена.

Виждам обаче задаващата се нова опорна точка. И тя е, че БСП не е алтернатива, а се е договорила с ГЕРБ и аз – с Бойко Борисов. Разбира се, че това се прави умишлено, за да се отнеме алтернативността на БСП, градена с много труд, много усилия и много жертви в последните четири години. Прави ми впечатление кои са говорителите на тази теза – хора, които през тези четири години, а и преди тях, бяха коалиционни партньори на ГЕРБ, министри в кабинета на ГЕРБ, хора, заемащи високи длъжности в държавата, благодарение на гласовете на ГЕРБ. И когато ние четири години се борим срещу този модел с всички последици на тази борба, те бяха част от този модел. И тогава беше трудно, но те мълчаха и съпридружваха на този модел. Сега е лесно – сега Борисов си отива и е много лесно да си анти-Борисов говорител и “герой”. Ужасното и грозното в тази ситуация е това да го правиш на гърба на БСП, заяви Ниноа и попита: Прави ли ви впечатление, че всички те хулят БСП и се съизмерват с БСП, опитвайки се да отнемат нашата алтернативност, твърдейки че ние сме се договорили сега с ГЕРБ.

Нинова отново припомни, че са отказали да влизат в правителството на Борисов.

Отказахме постове. Отказахме всякакви предложения. Затова днес ние имаме право да претендираме, че сме автентичната алтернатива и аз ви призовавам – на всяко място, във всяко участие, във всеки разговор, разбивайте тази лъжа с факти, обърна се Нинова към съпартийците си.

В следващите седмици ни предстои да формираме нашите програма и послания, да побързаме с тях и да излезем много сериозно и отговорно пред българския народ с категорична заявка какво предлагаме. Те да са много ясни, конкретни и възможни – без да обещаваме популистки неща. Защото в следващия мандат ще трябва да ги изпълняваме, призова още лидерът на левицата.

В заключение Нинова посочи, че БСП ще участва в управлението, но първо тръгват към парламентарните избори с ясна категорична посока.

/Източник информация и снимка: БГНЕС/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче